2009-07-30 17:41:51• hírek • Parajdi Andrea

Lényeges kérdések napirenden

Több lényeges napirendi pontja is volt a városi tanács, július 30-i ülésének. Mint például az, hogy augusztus elsejétől nő a vízdíj, vagy pedig, hogy aláírásra kerülhet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium költöztetésének szerződése.

A városi tanács elfogadta, az Apaserv Rt. új díjszabását, amely augusztus elsejétől lép életbe. Magánszemélyeknek eddig az ivóvíz köbmétere és a kanalizálás együttesen 3,23 lejbe került. Az új tarifák alapján 3,75 lejt kell kifizetnünk a szolgáltatásért. Ez alapján az ivóvíz 13,64%-al, a szennyvízelvezetés 19,79%-al kerül majd többe.

Életbe léphet az a kritériumrendszer is, amelyet a Szatmárnémetiben lévő szociális lakások kiosztására készített a város. Ahogyan arról részletesen beszámoltunk a dokumentum megfogalmazza kik, azok akik szociális lakást kérvényezhetnek és kik azok, akiknek esélyük sem lehet önkormányzati otthonhoz jutniuk. A határozattervezet elfogadása mellett a városi tanács egy elbírálóbizottságot is létrehozott, akik majd az ANL lakások ügyében is eljárhatnak.

A tanácsülésen arról a határozatról is pozitívan döntöttek, amelyet az oktatási intézmények épületeinek cseréjére készítettek elő, és amely lehetővé teszi a Kölcsey Ferenc Főgimnázium átköltöztetést eredményező szerződés aláírását. A város immár nem húzza sokáig az ügyet, mihamarabb megkötik a Zárda épületre vonatkozó, minimum tíz évre szóló bérleti szerződést.

Szintén elfogadásra került az a határozati pont is, amely Szatmárnémeti utcanévrendszerének kidolgozását segíti. Ezúttal a második zóna felmérését hagyták jóvá a tanácsosok. Levették napirendről viszont azt a pontot, amely tíz új utcának adott volna nevet, mivel ezek közül kettőnek nem tudtak még nevet választani a PSD városi tanácsosai. Egyébként az RMDSZ ezek közül öt utcát fog elnevezni, amelyekre Ács Alajos, Károli Gáspár, Krúdy Gyula, Kaffka Margit és Scheffer János neve merült fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: